6.8 C
Jindřichův Hradec
28.03. 2024
Archivní

Soukromý: Fotokroužek a výstavka prací jarního fotokroužku PRVNÍM OBJEKTIVEM

Fotokroužek a výstavka prací jarního fotokroužku na Muzejní zahradě v názvem PRVNÍM OBJEKTIVEM

Od března až do konce školního roku, tedy do konce června 2022 se jednou týdně scházeli mladí fotografové, aby pochytili základy této krásné umělecké disciplíny. Naučili se suverénně ovládat zrcadlovku v manuálním režimu, pracovat v ateliéru s umělým osvětlením i s přirozeným v plenéru, pravidla fotografické kompozice a mnoho dalších dovedností. Ukázky jejich čtyřměsíční práce nyní vystavujeme v muzejní zahradě (přístupná od poledníku). Výstavka s názvem PRVNÍM OBJEKTIVEM byla zahájena dne 20.8. 2022. Každý autor(ka) je zde zastoupen(a) jednou fotografií.

FOTOKROUŽEK – podzim 2022

Od začátku října budeme otevírat další – podzimní běh kroužku.

Kroužek je určen pro děti 2. stupně základní školy i středoškolskou mládež (cca 12 – 19 let)

Baví tě fotografovat a chtěl(a) by ses zdokonalit? Chceš vědět, jak ovládat svůj aparát, znát principy, které dělají dobrou fotku? Přijď mezi nás do Muzea fotografie. Naučíš se fotografickou trojčlenku (clona, čas, citlivost), obrazovou kompozici na příkladech fotografií v muzeu i vlastní praxí, jak využívat různé druhy světla přirozeného i umělého, jak pracovat ve fotoateliéru i základy úprav v grafických editorech. Užiješ si fotografické vycházky za danými tématy – krajina, architektura, pouliční fotografie, večerní osvětlení města, zvířata atd. Vyzkoušíš si i různé fotografické experimenty – efekty s dlouhým časem a „malování“ světlem“. Naučíš se posuzovat a chápat estetiku fotografie.
Vlastní fotoaparát je výhodou (protože už jsi na něj zvyklý), ale ne podmínkou. Zrcadlovky máme i k zapůjčení. Takže stačí mít s sebou jen flah disk (klíčenku), na které si odneseš výsledky své práce. A chuť učit se fotografovat.
Kroužek zakončíme společnou výstavou.

Začínáme ve středu 5. 10. 2022

Scházet se budeme každou středu od 15:30 hod. do 17 hod. (z praktických a organizačních důvodů často lehce přetahujeme). V případě většího zájmu může být otevřen i úterní termín. Mimo pravidelné schůzky mohou být podle domluvy pořádány různé fotografické akce a vycházky.
Cena 800 Kč/pololetí
Vyplněnou přihlášku (ke stažení zde) posílejte na e-mail: [email protected]

Po přihlášení Vám bude předáno číslo – variabilní symbol, se kterým uhradíte pololetní platbu buď přímo do muzejní pokladny (v hotovosti nebo kartou), nebo platebním příkazem na č. ú. 5973536349/0800.