Aktuálně

Velikonoční mlsání nasladko i naslano (Naturhouse doporučuje)

Dokážete si představit Velikonoce bez tradičního mazance nebo beránka? V Naturhouse pro vás připravili recepty na zdravé varianty velikonočního mlsání a nezapomněli jsme ani na ty, kteří preferují spíše slané než sladké.


Velikonoční mlsání nasladko i naslano (Naturhouse doporučuje)Mrkvový beránek

Suroviny: 300 g špaldové mouky, 4 střední mrkve nastrouhané najemno, ½ kelímku kyšky, 2 vejce, 3 lžíce kokosového oleje, 3 lžíce medu, 1 balíček prášku do pečiva bez fosfátů, nasekané mandle, sušené ovoce – rozinky, brusinky, kustovnice, špetka soli, šťáva z čerstvého citronu

Postup: Nastrouhanou mrkev vyšlehejte s vajíčky. Přidejte kyšku, kokosový olej a med a znovu vyšlehejte. Přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a vyšlehejte, nakonec přidejte mandle a sušené ovoce a vyšlehejte hladké těsto. Formu na beránka vymažte kokosovým olejem a vysypte špaldovou moukou. Nalijte těsto do formy a pečte na 180 °C. Vyzkoušejte špejlí, jestli je beránek hotov, podle typu formy trvá pečení 40 minut až hodinu a čtvrt.


Velikonoční mlsání nasladko i naslano (Naturhouse doporučuje)Velikonoční muffiny bez mouky

Suroviny na 12 muffinů: 400 g červených fazolí v konzervě, 2/3 kypřícího prášku bez fosfátů, 2 lžíce medu, 3 lžíce pudingu SLIMBEL příchuť čokoláda s pomerančem, 2–3 lžíce kustovnice, koření do perníku, 2 vejce, jogurtová tyčinka SLIMBEL SYSTEM na ozdobu

Postup: Fazole propláchněte vodou a rozmixujte dohladka. Vejce prošlehejte s medem, přidejte rozmixované fazole, koření do perníku, puding SLIMBEL a kypřící prášek. Vše znovu prošlehejte a nakonec přidejte kustovnici. Pečte na 160 °C cca 40 minut, 5 minut před dopečením ozdobte muffiny na kostičky nakrájenou tyčinkou SLIMBEL.


Velikonoční mlsání nasladko i naslano (Naturhouse doporučuje)Zelné placky

Suroviny: cca 500 g kysaného zelí, 3 vejce, 100 g špaldové mouky, špetka soli a pepře

Postup: Všechny suroviny smíchejte na husté těsto. Na plechu vyloženém pečícím papírem a potřeném olivovým olejem vytvarujte z těsta placky a pečte na 180 °C, dokud nejsou placky hotové a krásně zlaté.

Zelné placky se hodí například jako příloha k šumavskému králíkovi se špenátem.


Hrášková polévka s fenyklem

Suroviny: 2 cibule, česnek, mražený hrášek 1 balení, 2 fenykly, bujon DIETESSE.3

Postup: Na olivovém oleji orestujte cibulku, česnek, hrášek a dva nakrájené fenykly. Zalijte vodou, přidejte bujon bez soli DIETESSE.3 a duste doměkka. Hotovou polévku rozmixujte, můžete ozdobit vajíčkem, bílým jogurtem a čerstvými bylinkami.


Jarní salát s ředkvičkami

Suroviny: 1/2 salátové okurky, 2 svazky ředkviček, 1 svazek jarní cibulky, 2 lžičky šťávy z citrónu, 1 bílý nízkotučný jogurt, bílá ředkev, řeřicha, 2 vejce natvrdo nebo 8 křepelčích vajec, ledový salát

Postup: Okurku oloupejte a pokrájejte na malé kousky, ředkvičky a bílou ředkev a jarní cibulku nakrájejte na malé kousky, smíchejte jogurt s cibulí, nastrouhanou ředkvičkou, šťávou z citronu a kořením, přidejte nakrájenou okurku, pokrájená vajíčka a dochuťte řeřichou.


Vepřová panenka s celerovými hranolky

Velikonoční mlsání nasladko i naslano (Naturhouse doporučuje)Suroviny: plnotučná hořčice, 600 g chlazené vepřové panenky, domácí rajčatový protlak, cibule nakrájená na kostičky, sterilovaný hrášek, čerstvé bylinky: pažitka, jarní cibulka, rozmarýn, bulva celeru, koření (černý pepř, tymián, oregano), sůl, olivový olej

Postup vepřová panenka: Vepřovou panenku nakrájejte na medailonky. Medailonky potřete z jedné strany plnotučnou hořčicí a domácím rajčatovým protlakem. V pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a orestujte plátky ze strany, kde jsou naložené v hořčici a protlaku. Mezitím potřete maso hořčicí a protlakem z druhé strany, maso obraťte a restujte z druhé strany. Když jsou panenky orestované, servírujte například s celerovými hranolky, čerstvou cibulí a sterilovaným hráškem.

Postup celerové hranolky: Celer oloupejte a nakrájejte na hranolky. Připravte si v kastrolu vodu a přiveďte ji k varu, do vroucí vody přidejte celerové hranolky a nechte je cca 2 minuty vařit. Vodu slijte a k hranolkům přidejte trochu olivového oleje a koření dle chuti a promíchejte. Pečte na pečicím papíře na 180 °C.

Štěpánka Kutišová – Naturhouse Jindřichův Hradec


NATURHOUSE – Nová výchova ve výživě

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. více informací

V nastavení souborů cookie na těchto webových stránkách je zvoleno „povolit soubory cookie“, abyste si mohli jejich prohlížení užít co nejlépe. Jestliže budete dále používat tyto webové stránky, aniž byste změnili nastavení souborů cookie, nebo kliknete na tlačítko „Přijmout“ níže, vyjadříte tak svůj souhlas s tímto nastavením.

Zavřít