Agrola prodejna
Bydlíte-li v Jindřichově Hradci nebo máte třeba jen cestu kolem, určitě nemiňte naší podnikovou prodejnu. Na jednom místě tu najdete koncentrované všechny naše mléčné výrobky za více než příznivé ceny!
Naše produkce zahrnuje celou řadu jedinečných mléčných výrobků z kvalitních surovin, které na trhu nemají konkurenci, neboť prokazatelně obsahují vysoký podíl vápníku. Celý sortiment neustále rozšiřujeme.
V naší kamenné prodejně a e-shopu zakoupíte výrobky od českých mlékáren a farem, s nimiž spolupracujeme.
- jogurty, zákysy, mléko, máslo, sýry, olomoucké tvarůžky
- tvarohy (čisté i ochucené), pomazánkové másla a další
- maso a uzeniny
- trvanlivé potraviny a koření
- nápoje
- pečivo
- ovoce a zelenina
PROČ NAKOUPIT U NÁS
Doprava zdarma pro objednávky nad 799 Kč
Objednejte si zboží za více jak 799 Kč a dopravné zaplatíme my.
Potraviny našeho kraje
Vybíráme výhradně kvalitní potraviny z našeho regionu, vždy čerstvé
Závoz 2x denně
Zavážíme 2x denně v Jindřichově Hradci a okolí. Pro zobrazení mapy a časů závozu klikněte zde.
Praktický a ekologický obal
Zboží dodáváme v praktické znovupoužitelné papírové přepravce nebo v papírové tašce.
Nonstop vyzvednutí v AGROLA BOXU
Zboží si můžete vyzvednout osobně v našem chlazeném AGROLA BOXU. Box obsahuje chlazenou i nechlazenou část a Váš nákup tak počká v těch nejlepších podmínkách.
Historie společnosti AGROLA
- 1992
Bylo nás pět bývalých zaměstnanců Jindřichohradecké mlékárny a Zemědělské oblastní laboratoře, když jsme se rozhodli založit vlastní společnost, AGRO‑LA, spol. s r.o. Věnovali jsme se laboratorní činnosti pro zemědělství a potravinářství. Pěstovali jsme vlastní mléčné kultury, které jsme používali k testování kvality mléka pro mlékárny. Je‑li mléko kvalitní, mléčné kultury se v něm začnou množit…
Množící se mléčné kultury nejenže dokazují kvalitu mléka, ale postupným zakysáváním začínají přirozeně vytvářet jogurt. A tak jsme začali vyrábět jogurty! Nejprve pro zaměstnance, a protože byla poptávka čím dál vyšší, rozhodli jsme se jít do toho ve velkém. Zakoupili jsme to nejjednodušší možné zařízení a připravili jsme výrobnu, zrací box a chladírnu. V září roku 1993 jsme vyrobili první bílý jogurt. Po několika měsících jsme přidali jogurt jahodový a meruňkový.
- 2002
Kapacita původní výrobní linky přestávala stačit, a tak jsme se pustili do přestavby. Nově jsme uvedli do provozu speciálně navržené zařízení složené z několika strojů. Tato technologie výrazně ulehčila ruční práci, která byla do té doby stěžejní.
- 2012
Začínáme vyrábět zákysy. Na rozdíl od jogurtu obsahují zákysy homogenizované plnotučné mléko, které pomáhá udržet tekutou konzistenci vhodnou k pití.
Chuť zákysu je přirozeně nakyslá a osvěžující.
- 2017
V roce 2017 jsme oslavili přesně 25 let na českém trhu. Za tu dobu jsme získali několik celostátních i regionálních ocenění. Jedno ale zůstává pořád stejné, receptura a tradiční výrobní postup. Do dalšího čtvrtstoletí vstupujeme s novou energií a druhou generací vedení. Inovujeme marketingovou komunikaci a design, přidáváme nové příchutě našich jogurtů a zákysů. Ať vám chutnají i v novém!
Jogurty
Za náš jogurt se rádi zaručíme. Je totiž z nehomogenizovaného plnotučného mléka, zahuštěné pouze sušeným odstředěným mlékem. Navíc je vyráběn pomocí pečlivě vybrané směsi bakterií mléčného kvašení. Jeho tuhá konzistence a lahodná chuť jsou zaručeny pečlivým výběrem použitých surovin. Díky tomu je bohatým zdrojem na potřebné bílkoviny a vápník.
Proces takzvaného vlastního zrání jogurtu probíhá až přímo ve sklenici. Tím vzniká vrstva jogurtu, vysoká cca 5 mm, obsahující téměř veškerý mléčný tuk. To může i přes obsah tuku 3 g na 100 g výrobku u bílého jogurtu a 2,8 g na 100 g u ovocného jogurtu, vyvolat pocit tučnosti. Pro získání nízkotučného jogurtu s obsahem 0,5 % tuku, stačí pouze odstranit tuto horní vrstvu.
Zákysy
Zákys je vyroben tradiční metodou kysáním přímo v obalu. Je z českého kvalitního mléka, chuť je příjemně nakyslá. Použity jsou vlastní kultury s obsahem významných mikroorganismů Lactobacilus lactis, Streptococcus cremoris a Leuconostoc mesenteroides, které příznivě ovlivňují zažívání a posilují rovnováhu střevní mikroflóry.