14.5 C
Jindřichův Hradec
20.09. 2024
Články

Adventní a zvěřinové menu v restauraci Pod Zámkem

PŘEDKRMY

Restovaná kachní jatérka marinovaná v silném telecím glaceé s Hennessy koňakem, švestkovo- brusinkové chutney.

Pečená červená řepa s medem a vlašskými ořechy, podávaná s rukolou a čerstvým kozím sýrem.

Tradiční vinná klobáska , podávaná s domácí cibulovou marmeládou, jindřichohradecký chléb.

POLÉVKY

Jemný kaštanový krém s hříbky a máslovými krutonky.

Dýňový krém se zázvorem a kokosovým mlékem, podávaný s pečeným cuketovým „Julienne“a kapkami zeleného dýňového oleje.

HLAVNÍ CHODY

Steak z jeleního hřbetu podávaný s batátovými hranolkami, glazírovaný černý kořen a ostružinový demi-glass.

Panenská svíčková z divočáka pečená na tymiánu, podávaná s hříbkovou omáčkou a brusinkovou redukcí, domácí bramborové krokety.

Roastbeef z uruguayského nízkého roštěnce, steakové hranolky a domácí tatarská omáčka.

Filet z candáta pečený na bílém víně s hladkolistou petrželí a sušenou šunkou, fazolové lusky restované na másle a
jemný šťouchaný brambor.

Vepřová panenka pečená v parmské šunce, plněná kaštany a šalvějí, podávaná s omáčkou z portského vína a šťouchanými brambory.

Telecí řízek podávaný s lehkým bramborovým salátem.

Tradiční vinná klobáska podávaná s jemnou bramborovou kaší a domácí cibulovou marmeládou.

DEZERTY

Horké švestky se slaným karamelem, vanilkovou zmrzlinou a perníkový prach.