Aktuálně

FAIR TRADE obchůdek v Čajovně U Zámku

FAIR TRADE obchůdek v čajovně U Zámku

Nabízíme především kvalitní čaje, prvotřídní kávu francouzské značky Lobodis, vybrané druhy čokolád pana Zottera, luxusní nugát, nesířené sluncem sušené rozinky a další drobnosti.

Čaj

  • černý, zelený, ovocný
  • rooibos, maté, honeybush
  • sáčkový i sypaný
Čajovna U Zámku

Káva zrnková i mletá:

  • Mexiko
  • Guatemala
  • Papua
  • Haiti
  • Sumatra
  • Bolívie
  • a mnoho dalších
Čajovna U Zámku

Čokolády a nugáty:

  • Zotter ručně vyráběná, plněná čokoláda – originální náplně, Fair Trade, Bio, Vegan.
  • Dvojité čokolády Zotter Labooko – dvě tabulky čokolád nejvyšší kvality. Vegan, bílá i 100%.
  • Luxusní nugáty Zotter – od sezamového, přes dýňový, mandlový, až po makadamový a kávový.
Čajovna U Zámku

Fair trade je způsob obchodu, který dává pěstitelům, řemeslníkům a zaměstnancům v tzv. Čajovna u Zámkurozvojových zemích příležitost, aby se uživili vlastní prací za důstojných podmínek. Při nákupu fairtradového výrobku má spotřebitel jistotu, že vznikl za podmínek hodných civilizované společnosti. Standardy pro fairtradovou výrobu a obchodování vznikají na půdě dvou mezinárodních organizací: Fairtrade International a World Fair Trade Organization, které obě sdružují jak zástupce obchodníků a spotřebitelů, tak zástupce samotných producentů.

Těšíme se na vaši návštěvu!

Dobrá a kvalitní čokoláda je vyrobena přímo z kakaových bobů v čokoládovně. Ne z žádných čoko floků, které se rozpustí, naředí, namíchají, zpracují a poté se teprve rozvezou v cisterně nebo pytlích. Následně je firmy zpracují v tabulku čokolády, která je mnohdy dalších několik měsíců skladována obchodníky ve skladech a regálech.

Proto vám ve Fair Trade obchůdku v Čajovně U Zámku nabízíme jednu z nejkvalitnějších značek ručně vyráběných čokolád v limitované výrobě Zotter. Mezi nejlepší kousky patří:

Jak na dobrou a kvalitní čokoládu? (Čajovna U Zámku)Bio Zotter „Máslový karamel“

Tmavá mléčná čokoláda ručně plněná máslovým karamelovým krémem (45 %). V roce 2018 získala druhé místo Academy of Chocolate v kategorii plněných mléčných čokolád. O ceny zde bojovalo na 1200 čokolád ze 45 zemí světa.

Bio hořká čokoláda Labooko Zotter „Peru Oro Verde“ 75 %

Jedinečné dvě tabulky bio hořké čokolády ze vzácného kakaa, které evokuje ducha domorodého Nového světa. Jde totiž z části o původní peruánskou odrůdu kakaa Nativo, regionální variety slavné a rozšířenější odrůdy Criollo. A i to je velmi vzácné – představuje jen asi 0,1 % celosvětové produkce.

Nativo chrání a pěstují drobní farmáři družstva Oro Verde v oblasti nedalekých národních parků a přírodních rezervací v Amazonském deštném pralese. Oro Verde ostatně ve španělštině znamená “zelené zlato”.

Bio čokoládový „Nugát s mandlemi“

Fantastický čokoládový nugát s 32 % vynikajících mandlí, plnotučným mlékem z tyrolských Alp a skutečnou vanilkou z Madagaskaru.
Skvělý čokoládový nugát z jedné z nejlepších evropských čokoládoven, kde si drží dohled nad kompletní výrobou od samotných kakaových bobů až po finální výrobek. Krásně se rozpouští, snadno se s ním pracuje a tvaruje. Bio Fairtrade čokoládový nugát můžete použít k výrobě božských dezertů a koláčů nebo jednotlivých nugátových bonbónů. Stačí roztáhnout, vytvarovat a ozdobit. Tvorba bonbónů nikdy nebyla tak snadná.