1.6 C
Jindřichův Hradec
19.04. 2024
Gastronomie

Kozlovna Měšťan

Kozlovna Měšťan

  • Kozlovna Měšťan
  • Panská 102, 377 01 Jindřichův Hradec I
  • Tel. vedení: 721 366 336
  • Rezervace: 777 992 919
  • Najdete nás i na Facebooku

Další, v pořadí již osmá Kozlovna v ČR byla otevřena v centru Jindřichova Hradce, v historickém domě, kde se pivo čepuje již od roku 1873. Známá hradecká pivnice otevírá znovu po sedmi letech s novou značkou piva na čepu a novým, atraktivním vzhledem konceptu Kozloven.

Na počátku historie Kozlovny Měšťan stál v roce 1873 hostinský Kalluper, který zbudoval hostinec na místě koňských stájí v centru Jindřichova Hradce v domě z 15. století. Jistě netušil, že pomyslnou štafetu po něm v roce 2012 převezme pan David Matoušek. Ačkoli se oba muži nemohli potkat, jedno mají společné – nadšení pro dobré pivo a dobrou kuchyni.

Sedm let byl objekt uzavřen. Slavnostnímu otevření předcházela rozsáhlá rekonstrukce, která zcela změnila dřívější podobu hospody.

Kozlovna Měšťan má s předchozí hospodou, kterou znali v Jindřichově Hradci pod názvem „U cikána“, pramálo společného. Změnilo se vše: Nová značka piva, výtečná gastronomie a atraktivní interiér Kozlovny z konceptu Plzeňského Prazdroje.

Kozlovna Měšťan má kapacitu 85 míst.  Za hezkého počasí i letní zahrádka, včetně tzv. „mokrých loktů“, tedy jednoduchých pultů pro „pivo na stojáka“.


Můžete využít našeho denního menu v sekci MENÍČKA v HRADCI


Tankové pivo – Kozel 11° nepasterizovaný

Kozlovna MěšťanNikdy neprošlo plnící linkou, nikdy se nestáčelo do sudů, nikdy se nesprávně neskladovalo a nikdy nebylo vystaveno vlivům okolního prostředí. Ke spotřebitelům se dostává přímo z ležáckých tanků a po celý čas přepravy je chlazeno na optimální teplotu. Tankové pivo Velkopopovický Kozel má za úkol zachovat si nepřekonatelnou čerstvost.
Když se řekne tank, nemusí jít vždy o ozbrojený konflikt. Pivní tanky plní zcela jiný účel. Přinášejí výjimečnou chuť piva, která vzniká díky tomu, že pivo je nepasterizované a v tancích dokonale chráněné. Kvalitu přírodních surovin podtrhne právě čerstvost při servírování.
Čím je tankový Kozel jiný? Nuže, je tak čerstvý, jak jen může být. Značka Velkopopovický Kozel využívá pokročilou technologii, díky které se pivo nečepuje z klasických sudů, ale z moderních nerezových tanků o objemu 5 nebo 10hl.

Nepasterizované pivo dovezené v tepelně izolované cisterně se stáčí do nepropustného vaku, který je uvnitř tanku. Zlatý mok se následně čepuje tlačením vzduchu na vak. Díky tomu pivo nepřichází do styku s kyslíkem a zabraňuje se tak jeho zvětrávání. To má pozitivní vliv na jeho kvalitu  a trvanlivost. Pivo zůstává optimálně sycené. V důsledku toho se uvolňuje příjemné chmelové aroma a zvýrazňuje se plnost piva a větší bohatost chuti.
Největší předností tankového piva je tedy to, že se dostane z ležáckých tanků pivnice k zákazníkovi nejrychlejším možným způsobem. A to všechno bez pasterizace, tedy bez tepelného zásahu.
„Pivo je zkrátka od začátku do konce v ideálních podmínkách, jaké si jen sládek dokáže představit.“


KLH Vajgar: Kozlovna se stává partnerem hokejového Vajgaru!

Tisková zpráva ze slavnostního otevření Kozlovny


Kozlovna MěšťanOtevírací doba:

po – čt: 10:00 – 22:00
pá: 10:00 – 24:00
so: 11:00 – 24:00
ne: 11:00 – 22:00

 

 

 

 


 Naši dodavatelé:

 

  • Biofarma Zelený Dvůr, Cikar
  • Drůbeží farma Radim Polách, Lásenice
  • Biofarma Statek Horní Dvorce
  • Myslivecké sdružení Klenová
  • Pekárna MPM Lomnice nad Lužnicí
  • Babička Vlasta Matoušková

Všechny pokrmy připravujeme výhradně z kvalitních a čerstvých surovin. Pro ty z Vás, jimž kromě kvality a chuti jídla záleží také na jeho původu a způsobu produkce, nabízíme pokrmy uvařené ze surovin od pečlivě vybraných jindřichohradeckých pěstitelů, chovatelů a zpracovatelů. Díky tomu se na Váš talíř dostanou pouze zpracované potraviny získané podle tradičních pěstitelských a chovatelských postupů, v nichž není žádné místo pro chemické přípravky nebo nešetrný přístup ke zvířatům či krajině. Nabídka naší farmářské kuchyně se přirozeně liší podle jednotlivých ročních období. Přesto věříme, že zážitek z návratu k tradici a opravdovosti kuchyně našich předků Vám bohatě vynahradí přechodnou absenci některých sezonních produktů.


 

Mapa:


Zvětšit mapu