14.7 C
Jindřichův Hradec
30.04. 2024
Články

Ze života galerky a policejní práce na Jindřichohradecku

Co řešili státní policisté poslední tři měsíce na Jindřichohradecku? Podívejte se s námi na výpis ze zajímavých případů.

  • Fyzické napadení
Fight pěst policie
ToNic-Pics / Pixabay

Jindřichův Hradec – Třeboň – Poznáváte muže a ženu na fotografiích? Ozvěte se nám.

Policisté z obvodního oddělení Třeboň vyšetřují lednové napadení u stánku rychlého občerstvení Roj Kebab House. Dosud neznámý pachatel 13. ledna 2022 po 20:00 hod. měl při verbálním konfliktu fyzicky napadnout jiného muže, kdy mu způsobil lehkou újmu na zdraví, ale především k tomu došlo na místě veřejnosti přístupném.

Díky šetření uvedených strážců pořádku, se podařilo zajistit fotodokumentaci, kde je zaznamenán pohyb mladého muže a mladé ženy, kteří mohou být důležitými svědky popsaného incidentu.

Kdo uvedené osoby pozná, ať nás kontaktuje na obvodním oddělení Třeboň, Riegrova 1227, telefon 974 244 701 – 702, případně na lince tísňového volání 158.

Děkujeme za vaši spolupráci.

(20.4.2022)

  • Loupež byla rychle objasněna

J.Hradec – Mobilního telefonu mladé ženy se zmocnil násilím.

Jindřichohradečtí kriminalisté nyní trestně stíhají muže, který 9. dubna posilněn alkoholem, se měl v podvečerních hodinách v prostou bankomatů jednoho z bankovních ústavů v J.Hradci, zmocnit mobilního telefonu poškozené, která v té době právě telefonovala na linku 158 s tím, že jí chce podezřelý muž telefon odcizit. Když se agresorovi nepodařilo telefon poškozené z její ruky vytrhnout, měl mladou ženu přidržet, aby se nemohla bránit a telefon jí z ruky vytrhnout. Poté ihned z místa odešel. Kriminalisté ve spolupráci s kolegy z obvodního oddělení muže záhy dopadli. Zajistili u něj  mobilní telefon, který poškozené vrátili. Trestní řízení je vedeno na svobodě. V případě soudem uznané viny hrozí obviněnému muži  trest odnětí svobody na dvě léta až deset let.

  • Policisty bombardoval dřevem

Jindřichův Hradec – Majitele penzionu zadržela zásahová jednotka.

Rušnou noc z pondělí na úterý si užili policisté z Jindřichova Hradce i jihočeská zásahová jednotka. Policisté byli přivolaní k jednomu z penzionů u Jarošova kvůli slovnímu konfliktu. Ubytovaní klienti údajně nezavírali dveře. Na místě policisté zastihli viditelně podnapilého majitele penzionu, který hlídku policie po několika nadávkách fyzicky napadl. Na dvůr pustil psa a policisty se pokusil „bombardovat“ kusy dřeva. Vyhrožoval také, že bude po policistech střílet. Situaci zvládla až přivolaná zásahová jednotka, která zabarikádovaného muže, policistům známého recidivistu, zadržela na půdě objektu, kam utekl. Muž tak nakonec skončil v policejní cele. Podezřelý je z násilí proti úřední osobě a výtržnosti. Případ vyšetřují kriminalisté z Jindřichova Hradce.

(6.4.2022)

Pokračování případu „Policisty bombardoval dřevem“:

J.Hradec – Agresor převzal sdělení obvinění a je trestně stíhán.

Jindřichohradečtí kriminalisté precizně zadokumentovali trestnou činnost podezřelého agresora, majitele penzionu z malé obce poblíž J.Hradce, který při řešení přestupkového jednání na úseku občanského soužití, napadl zakročujícího policistu a způsobil mu zranění s předpokládanou dobou léčení nejméně 10 dnů. Policistům měl vyhrožovat také zabitím a zastřelením. Včerejšího dne 6. dubna si převzal z rukou policejního komisaře sdělení obvinění, neboť svým jednáním naplnil skutkovou podstatu trestných činů „násilí proti úřední osobě“ a „vyhrožování s cílem působit na úřední osobu“. Policejní komisař rovněž vypracoval návrh na vzetí obviněného muže do vazby, který však nebyl akceptován. Obviněný muž byl ze zadržení propuštěn a je nyní trestně stíhán na svobodě. V případě soudem uznané viny mu hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až šest let.

(7.4.2022)

  • Při havárii zemřela celá posádka vozu

Jindřichův Hradec – Kriminalisté vyšetřují od noci velmi tragickou dopravní nehodu.

V úterý 5. dubna večer před osmou hodinou zasahovaly všechny složky IZS u mimořádně tragické dopravní nehody. Řidič šedého vozidla VW Passat pravděpodobně vlivem nepřiměřené rychlosti havaroval do vzrostlého stromu u rybníka Staňkov. Bohužel on, ani jeho dva spolujezdci nehodu nepřežili. Na místo byl povolán i vrtulník záchranné služby, posádce vozidla nebylo pomoci. První, kdo na místě pomáhal, byli svědci nehody. Ty na místo tragédie přivedla obrovská rána. Podle pokynů dispečinku zdravotnické záchranné služby se pokoušeli resuscitovat posádku vozidla, bohužel neúspěšně. Přesný průběh nehody i to, zda zde navíc sehrál tragickou roli alkohol či nepozornost, budou zjišťovat kriminalisté z Jindřichova Hradce. Ještě v nočních hodinách nebyla potvrzena totožnost celé posádky vozidla.

(6.4.2022)

  • Tragická dopravní nehoda

Jindřichův Hradec – Střet elektro skútru s osobním vozidlem si bohužel vyžádal jedno smrtelné zranění.

Jindřichohradečtí policisté vyjížděli 25. března v 17:40 hodin k dopravní nehodě elektro skútru s osobním vozidlem Ford C-MAX, ke které došlo na silnici II. třídy číslo 128, ve směru jízdy Jindřichův Hradec – Horní Pěna. Řidič osobního vozidla narazil přední částí vozidla zezadu do řidiče na elektro skútru, který hodlal odbočovat vlevo mimo vozovku, na místní komunikaci. Při dopravní nehodě utrpěl motocyklista velmi vážná zranění, kterým bohužel i přes veškerou péči záchranářů, na místě podlehl. Při dopravní nehodě zasahovali všechny složky Integrovaného záchranného systému, včetně kompletního výjezdu jindřichohradeckých kriminalistů, kteří nyní bližší okolnosti a přesnou příčinu této tragické dopravní nehody vyšetřují. Komunikace byla v době vyšetřování dopravní nehody zcela uzavřena a provoz byl odkláněn objízdnými trasami.

(26.3.2022)

  • Na svatbě bylo veselo

J.Hradec – Ublížení na zdraví a výtržnictví.

Svatební veselí v jedné z restaurací v J.Hradci dne 12. listopadu 2021 vyústilo po 21:00 hodině ublížením na zdraví a výtržnictvím. Jeden z hostů nejprve slovně urážel zúčastněné svatebčany. Poté měl fyzicky napadnout poškozenou, kterou měl povalit uvnitř restaurace ze židle na zem, kde jí měl  tahat za vlasy. Žádné zranění ženě nezpůsobil. Poškozené se zastal její partner, který se s agresorem přesunul na venkovní terasu restaurace, kde mezi nimi došlo k fyzickému napadení.  Zde měl být poškozený muž svalen na zem, kde jej měl následně agresor kopnout nohou do ruky, čímž mu způsobil zranění se kterým byl prvotně ošetřen ve zdejší  nemocnici. Zde mu byla dána sádrová dlaha, která mu byla sejmuta 3. prosince v Českých Budějovicích. Tímto zraněním byl poškozený omezen v běžném způsobu života právě do 3. prosince 2021. Dne 3. března převzal “ povedený svatební host“ z rukou jindřichohradeckých policistů  sdělení podezření. Nyní je trestně stíhán v režimu zkráceného přípravného řízení.

(4. 3. 2022)

  • Podvod – převoz trezoru z USA do ČR

J.Hradec –Třeboň – Údajná žena vylákala přes 657 000 korun.

Na internetovou seznamku „Tvoje rande“ patrně dlouho nezapomene muž z Třeboňska, který se zde seznámil s neznámým pachatelem vystupující pod ženským jménem. Po předchozí komunikaci prostřednictvím e-mailu, v době kolem 15. prosince 2021 do současné doby, pod falešným slibem přestěhování se do ČR a společného podnikání, předala údajná neznámá žena kurýrní společnosti kontakt na poškozeného, z důvodu transakce a to převozu trezoru s penězi z USA do ČR. Poškozený byl poté společností kontaktován několika e-maily a pod různými záminkami ohledně zaplacení skladování, pojištění a doručení zásilky, od poškozeného nejprve podvodně vylákali finanční hotovost ve výši nejméně 42 066 korun. Peníze poškozený poukázal ze svého účtu bankovním převodem. To byl teprve začátek  podvodného jednání.

Poškozený byl opětovně kontaktován společností, aby uhradil celní správě Slovenska clo ve výši 15 000 USD, což také učinil. Bankovním převodem zaslal společnosti částku ve výši nejméně 353 660 korun. Poté byl stejnou společností vyzván k zaplacení finanční částky ve výši 215 000 korun za přijetí zásilky celní správou ČR. Tuto částku poškozený převedl pomocí bitcoine bankomatu na bitcoinovou peněženku.

V závěru podvodného jednání byl poškozený znovu e-mailem kontaktován společností z důvodu vytvoření a zaslání platební karty k bankovnímu účtu v bance ve městě Ghana (západoafrické město). Za tuto transankci zaplatil částku ve výši 47 000 korun, kterou poškozený opět neváhal uhradit a to opět přes bitcoine bankomat na bitcoinovou peněženku. Takto neznámý pachatel uvedl důvěřivého poškozeného v omyl a způsobil mu škodu ve výši nejméně 657 726 korun.

Jindřichohradecká policie opět varuje: Občané nikdy neposílejte peníze osobám, které osobně neznáte, nikdy jste je neviděli a neznáte jejich pravou identitu! Ověřujte si  informace a nenechte se zlákat vidinou velkého dědictví, výhry, rychlého zbohatnutí při investování do kryptoměn či šťastného života v bohatství s virtuálním partnerem!

Vaše peníze většinou putují na střední východ či do jižních zemí a z účelově založených kont jsou přeposlány do bank třetího světa, kde už je, bohužel, nelze dohledat. Samotné šetření věci policií zpravidla naráží na absenci mezinárodních smluv o policejní spolupráci u zúčastněných států, případně nedohledatelnost místa a toku peněz odkud  komunikace probíhala.

(28.2.2022)

  • Ublížení na zdraví

J.Hradec –Dačice – Měl napadnout bývalou družku.

Dačičtí policisté nyní šetří případ ublížení na zdraví. Podezřelý muž dne 21. prosince  v podvečerních hodinách na dvorku u domu  v malé obci na dačicku, po předchozí slovní rozepři, měl fyzicky napadnout svou bývalou družku. Ženu měl nejprve udeřit dlaní do tváře a poté jí vykroutit ruku za záda. V této držela mobilní telefon, který ji poté upadl na zem, čímž vznikla škoda ve výši nejméně 1 000 korun. Tímto svým jednáním bývalé družce způsobil zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření na pohotovosti v nemocnici J. Hradec a následně na chirurgické a ortopedické ambulanci v nemocnici v Dačicích. Pracovní neschopnost nenastala. Poškozená žena se léčila nejméně do 24. ledna 2022. Byla omezena na běžném způsobu života a částečně odkázána na pomoc své sestry. Dačičtí policisté přečin precizně zadokumentovali. Dne 24. února převzal agresivní muž sdělení podezření. Muži zákona je  i nadále trestně stíhán.

  • Zloděj v budově

Jindřichův Hradec – Odnesl si elektroniku za téměř 20 000 korun.

Policisté z obvodního oddělení Jindřichův Hradec pátrají po totožnosti neznámého pachatele, který v přesně nezjištěné době, někdy od 11. do 14. února zavítal do jedné budovy na sídlišti U Nádraží.  Bez použití otevřel dveře a vstoupil dovnitř. Poté zamířil do podzemní části objektu, kde v kotelně odcizil záznamové zařízení zn. Hikvision, IP kameru téže značky a záznamový disk zn. Seagate. Vše v hodnotě neméně 19 000 korun. Policisté se případem intenzivně zabývají.

Zdroj: Policie ČR – (Oficiální zprávy Policie ČR se redakčně neupravují)