21.9 C
Jindřichův Hradec
30.04. 2024
Články

HC Vajgar porazil doma Milevsko a v krajské lize je bez porážky

Hokejisté HC Vajgar Jindřichův Hradec nastoupili v neděli večer v Krajské lize ledního hokeje proti HC Milevsko 2010 na domácím stadionu v sestavě s novou posilou, slovenským mistrem světa Peterem Pucherem.

Po slavnostním zahájení zápasu, kdy zástupci klubu i fanoušci velmi vřele přijali bývalého slovenského reprezentanta Petera Puchera do HC Vajgar, se před velmi slušnou návštěvou odehrálo svižné utkání završené výhrou domácích.

Zápas začali vajgarští velmi dobře, i když ještě po šancích Davida Košťála a Oty Lazorišáka se stav neměnil. Po necelých devíti minutách hry však už šli do vedení. Po asistenci agilního Oty Lazorišáka skóroval Josef Mazanec. Milevsko se na hru soupeře velmi dobře připravilo a úporně bránilo a v první třetině ubránilo stav 1:0.

Na začátku druhé části hry se naplno projevila zkušenost a přehled Petera Puchera. Nejprve si po čtyřech minutách hry najel před branku a přesným zakončením k tyči využil přesného pasu Davida Košťála. O tři minuty později sice na zvýšení stavu reagovalo i Milevsko brankou na 2:1, ale v čase 35:39 opět úřadoval Peter Pucher, když za bránou hostů zastavil dva soupeře, nahrál Davidu Košťálovi, který objel bránu Milevska a švihem zvýšil na 3:1.

Od začátku třetí třetiny Vajgar dotíral na hostujícího gólmana, obrana Milevska dlouho vzdorovala, ale oslabená o jednoho vyloučeného hráče se nakonec neubránila. Peter Pucher projevil obrovský přehled, když se na pravém kruhu dostal k puku a přesnou přihrávkou před bránu našel obránce Ondřeje Chmela a ten se zblízka nemýlil. O necelé tři minuty později bylo zase o něco veseleji. A opět u toho byl Josef Mazanec a také Peter Pucher. Pucher ve vlastním obraném pásmu získal puk a přesnou přihrávkou našel na útočné modré skvěle najetého Mazance, který v samostatném úniku mířil mezi betony gólmana Milevska. Na světelné tabuli v tu dobu svítilo už 5:1. Šest minut před koncem se z tlaku Milevsku podařilo ještě snížit na 5:2, ale na víc se již soupeř i přes zlepšenou hru nezmohl. Nakonec milevští ještě chybovali při střídání a za hru v šesti hráčích šli do oslabení, které využil vteřinu před koncem přesnou střelou Tomáš Tržil za asistence výborně hrajících Ondry Chmela a Davida Košťála.

Bylo na co se dívat a stadionem znělo „Hoši děkujem“! A bude zase! Již v neděli 7.10. proti Hluboké nad Vltavou a jejich Golden Knights!

Foto Martin Kozák