Dobrá a kvalitní čokoláda je vyrobena přímo z kakaových bobů v čokoládovně. Ne z žádných čoko floků, které se rozpustí, naředí, namíchají, zpracují a poté se teprve rozvezou v cisterně nebo pytlích. Následně je firmy zpracují v tabulku čokolády, která je mnohdy dalších několik měsíců skladována obchodníky ve skladech a regálech.
Proto vám ve Fair Trade obchůdku v Čajovně U Zámku nabízíme jednu z nejkvalitnějších značek ručně vyráběných čokolád v limitované výrobě Zotter. Mezi nejlepší kousky patří:
Tmavá mléčná čokoláda ručně plněná máslovým karamelovým krémem (45 %). V roce 2018 získala druhé místo Academy of Chocolate v kategorii plněných mléčných čokolád. O ceny zde bojovalo na 1200 čokolád ze 45 zemí světa.
Bio hořká čokoláda Labooko Zotter „Peru Oro Verde“ 75 %
Jedinečné dvě tabulky bio hořké čokolády ze vzácného kakaa, které evokuje ducha domorodého Nového světa. Jde totiž z části o původní peruánskou odrůdu kakaa Nativo, regionální variety slavné a rozšířenější odrůdy Criollo. A i to je velmi vzácné – představuje jen asi 0,1 % celosvětové produkce.
Nativo chrání a pěstují drobní farmáři družstva Oro Verde v oblasti nedalekých národních parků a přírodních rezervací v Amazonském deštném pralese. Oro Verde ostatně ve španělštině znamená „zelené zlato“.
Bio čokoládový „Nugát s mandlemi“
Fantastický čokoládový nugát s 32 % vynikajících mandlí, plnotučným mlékem z tyrolských Alp a skutečnou vanilkou z Madagaskaru.
Skvělý čokoládový nugát z jedné z nejlepších evropských čokoládoven, kde si drží dohled nad kompletní výrobou od samotných kakaových bobů až po finální výrobek. Krásně se rozpouští, snadno se s ním pracuje a tvaruje. Bio Fairtrade čokoládový nugát můžete použít k výrobě božských dezertů a koláčů nebo jednotlivých nugátových bonbónů. Stačí roztáhnout, vytvarovat a ozdobit. Tvorba bonbónů nikdy nebyla tak snadná.
Fair trade je způsob obchodu, který dává pěstitelům, řemeslníkům a zaměstnancům v tzv. rozvojových zemích příležitost, aby se uživili vlastní prací za důstojných podmínek. Při nákupu fairtradového výrobku má spotřebitel jistotu, že vznikl za podmínek hodných civilizované společnosti. Standardy pro fairtradovou výrobu a obchodování vznikají na půdě dvou mezinárodních organizací: Fairtrade International a World Fair Trade Organization, které obě sdružují jak zástupce obchodníků a spotřebitelů, tak zástupce samotných producentů.