10.3 C
Jindřichův Hradec
4.05. 2024
Články

Vše potřebné pro zavařování vaší úrody v prodejně Sklo a porcelán na sídlišti Vajgar

Léto pokročilo a někomu nastává období příjemných starostí, co s úrodou.

Jindřichohradecký obchod Sklo a porcelán | Jindřichův Hradec přináší několik tipů a rad a v kamenné prodejně na sídlišti Vajgar vše potřebné.

Co všechno můžete ZAVAŘIT? Všechno!
Celou letní úrodu, guláš od oběda, co vás napadne. Abyste si nezavařili, máme pro vás několik tipů:
Při zavařování je třeba dbát na to, aby se okraj sterilovaných sklenic nedostal do kontaktu se zavařeninou a zůstal perfektně čistý. Bez správných nástrojů se ale může stát, že něco přeci jen ukápne. S nálevkou a speciálně zúženou naběračkou se podobným nesnázím vyhnete. Pro bezpečné vyjmutí horkých sklenic všech rozměrů poslouží praktické kleště. Sklenice by neměly stát přímo na dně hrnce, lepší je použít když ne zavařovací hrnec, tak alespoň vložku.

  1. Sterilizujte sklenice. Pro zničení zárodků možných plísní je nutná teplota 100 °C.
  2. Zkontrolujte těsnění.
  3. Naplňte sklenice 1,5–2 cm pod okraj. Používejte nálevku, aby okraj sklenice zůstal perfektně čistý.
  4. Zalijte nálevem podle oblíbeného receptu a sklenice uzavřete.
  5. Připravte si zavařovací hrnec s vodou.
  6. Sporák zapněte na střední výkon, tak, aby se teplota parní lázně ustálila mezi 80 a 90 °C. Pokrmy v parní lázni zavařujte a sterilujte po dobu 15–120 minut, podle druhu pokrmu. Doba zavařování začíná, až když teploměr dosáhne předepsané teploty. Takže pokud je v receptu uvedeno zavařování 25 minut při 90 °C, začíná se zavařovat, až když teplota dosáhne právě požadovaných 90 °C.
  7. Sklenice vyjměte z hrnce, nenechávejte je stát v hrnci s horkou vodou.
  8. Zkontrolujte těsnost sklenic.
  9. Zavařeniny označte štítkem a uskladněte na chladném, suchém a tmavém místě.
    Vše potřebné pro zavařování najdete v naší prodejně

(text v rámci inzerce)

Sklo a porcelán | Jindřichův Hradec