Aktuálně

Recepty pro Velikonoce bez kil navíc (Naturhouse doporučuje)

Vyzkoušejte velikonoční recepty, které pro vás připravili v jindřichohradeckém Naturhouse.

MRKVOVÝ BERÁNEK

Recepty pro Velikonoce bez kil navíc (Naturhouse doporučuje)Ingredience:

300 g špaldové mouky, 4 střední mrkve nastrouhané najemno, ½ kelímku kyšky, 2 vejce, 3 lžíce kokosového oleje, 3 lžíce medu, 1 balíček prášku do pečiva bez fosfátů, nasekané mandle, sušené ovoce – rozinky, brusinky, kustovnice, špetka soli, šťáva z čerstvého citronu

Postup:

Nastrouhanou mrkev vyšlehejte s vajíčky. Přidejte kyšku, kokosový olej a med a znovu vyšlehejte. Přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a vyšlehejte, nakonec přidejte mandle a sušené ovoce a vyšlehejte hladké těsto. Formu na beránka vymažte kokosovým olejem a vysypte špaldovou moukou. Nalijte těsto do formy a pečte na 180 °C. Vyzkoušejte špejlí, jestli je beránek hotov, podle typu formy trvá pečení 40 minut až hodinu a čtvrt.

VAJÍČKOVÝ SALÁT S ŘEDKVIČKAMI A KEDLUBNOU

Recepty pro Velikonoce bez kil navíc (Naturhouse doporučuje)Ingredience:

4 vejce, 2 svazky ředkviček, polníček, salátová okurka, ledový salát, 2 jarní cibulky, kedlubna

Ingredience na zálivku:

olivový olej, šťáva z citronu, 1 lžička dijonské hořčice, cibule šalotka, mořská sůl, pepř

Postup:

Vejce uvařte natvrdo a oloupejte. Dvě vejce rozkrájejte na menší kousky a zbylá dvě na měsíčky (využijete na ozdobení salátu). Zeleninu, nakrájejte nadrobno, kedlubnu na tenké proužky, saláty natrhejte, z jarní cibulky nakrájejte jen nať. Vše smíchejte do salátové mísy a ochuťte zálivkou, kterou jste si připravili smícháním olivového oleje, šťávy z citronu, dijonské hořčice, nadrobno nakrájené šalotky a dochuťte solí a pepřem. Na závěr ozdobte měsíčky vajíček.

VEPŘOVÁ PANENKA S HOŘČICÍ

Recepty pro Velikonoce bez kil navíc (Naturhouse doporučuje)Ingredience:

plnotučná hořčice, vepřová panenka 600 g (můžete použít i kuřecí nebo krůtí maso), domácí rajčatový protlak, cibule nakrájená na kostičky, hrášek sterilovaný

Postup:

Vepřovou panenku nakrájejte na medailonky. Medailonky potřete z jedné strany plnotučnou hořčicí a domácím rajčatovým protlakem. V pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a orestujte plátky ze strany, kde jsou naložené v hořčici a protlaku. Mezitím potřete maso hořčicí a protlakem z druhé strany, maso z jedné strany orestujte, obraťte jej a restujte z druhé strany. Když jsou panenky orestované, servírujte například s celerovými hranolky, čerstvou cibulí a sterilovaným hráškem a lehkou verzí tatarské omáčky (recept níže).

CELEROVÉ HRANOLKY

Recepty pro Velikonoce bez kil navíc (Naturhouse doporučuje)Ingredience:

celer – bulva, koření (např. černý pepř, tymián, oregano, petrželová nať), sůl, olivový olej

Postup:

Celer oloupejte a nakrájejte na hranolky. Připravte si v kastrolu vodu a přiveďte ji k varu, do vroucí vody přidejte celerové hranolky a nechte je cca 2 minuty vařit. Vodu slijte a k hranolkům přidejte trochu olivového oleje a koření dle chuti a promíchejte. Pečte na pečicím papíře na 180 °C.

LEHKÁ TATARSKÁ OMÁČKA

Ingredience:

1 balení Lučiny (100 g), 1 bílý jogurt do 3 % tuku, 1 lžička plnotučné hořčice (nebo jiné, ostřejší), 1 lžička citronové šťávy, 1 lžička olivového oleje, sůl (nejlépe mořská nebo himalájská), pepř (nejlépe bílý), 1 menší cibule, 1 kyselá okurka

Postup:

V misce smíchejte Lučinu, bílý jogurt, hořčici, citronovou šťávu a olivový olej. Přidejte nastrouhanou kyselou okurku a nadrobno nakrájenou nebo nastrouhanou cibuli. Vše smíchejte. Přidejte špetku soli a pepř podle chuti.

DOMÁCÍ KEČUP

Ingredience:

1 jablko, 8 rajčat, 1 lžíce octa, bobkový list, 1 cibule, skořice, třtinový cukr, hřebíček, pepř, sůl

Postup:

Jablka nakrájejte na menší kostky, cibuli a rajčata můžete pokrájet na větší kusy. Vše smíchejte a dejte do kastrolu, přidejte třtinový cukr dle chuti, lžíci octa a koření. Vše pomalu duste na mírném plamenu do změknutí zeleniny. Vyndejte koření a zeleninu, rozmixujte a případně ještě dle chuti oslaďte a okořeňte.

 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. více informací

V nastavení souborů cookie na těchto webových stránkách je zvoleno „povolit soubory cookie“, abyste si mohli jejich prohlížení užít co nejlépe. Jestliže budete dále používat tyto webové stránky, aniž byste změnili nastavení souborů cookie, nebo kliknete na tlačítko „Přijmout“ níže, vyjádříte tak svůj souhlas s tímto nastavením.

Zavřít