24.4 C
Jindřichův Hradec
30.04. 2024
Články

Miroslav Fiala: Mým cílem je každý další spokojený klient | ROZHOVOR

VY JSTE V ATT DRUHÝ ROK. JAKÝ BYL VÁŠ PRVNÍ KONTAKT?

S firmou ATT jsem se jsem se poprvé setkal v srpnu předloňského roku. To když jsem hledal způsob, jak si ošetřit své těžce nabyté peníze po ukončení mého třicet let trvajícího podnikání. Aby do doby, než je budu opravdu potřebovat, neztratily na hodnotě. Prověřoval a zkoumal jsem mnohé možnosti a firmy, až jsem nakonec zavolal do RC ATT v Českých Budějovicích, dohodl si s regionálním ředitelem p. Kochtou termín návštěvy – a pak už to šlo hopem. Samo sídlo, příjemní a fundovaní lidé a následně i možnosti ošetření si svých financí, to vše na mě zapůsobilo tak, že jsem využil nejen pro sebe jak ZJ, tak i NK a PNK, ale rozhodl jsem se, že získané informace chci předávat dál svým známým i neznámým lidem. Viděl jsem, a čím dál více vidím, tuto činnost jako velice platnou a záslužnou. Takže další termín, produktové školení, nákup materiálů, registrace OP – a už to frčelo.

JAK SE VÁM LÍBÍ FILOZOFIE A MOŽNOSTI FIRMY A KOLIK ČASU ATT VĚNUJETE?

No tak tady si vše okamžitě sedlo. Nabízené produkty už jsem zmínil. Mimo to mě hodně oslovil životní příběh zakladatele a majitele firmy p. Zadáka. Možná proto, že i já jsem měl svoji podnikatelskou cestu trnitou a podobnou té jeho. A filozofie firmy, tedy vše pro zákazníka, spokojený klient na prvním místě, to mému uchu vysloveně lahodí. Mám to stejně tak. Nad to krásná regionální centra, konkrétně v Praze, Brně a Českých Budějovicích, která jsem měl možnost se svými klienty navštívit a poznat… Vždy to bylo ve prospěch dalších obchodů. Mimo to se plně ztotožňuji s myšlenkami p. Zadáka, že naše obchody, vzhledem ke všem společenským a ekonomickým aspektům, raketově porostou. Tedy i s vizí směřování firmy s cílem mít regionální centra či alespoň pobočky v každém větším městě, blíže klientům. Nechci říct, že firmě ATT věnuji veškerý svůj čas, ale daleko od pravdy to nebude. Jelikož mě tahle práce baví, tak mě i naplňuje, považuji ji za záslužnou a potřebnou. Sám nejlépe vím, že jsem o financích ještě před rokem nevěděl skoro nic. Tedy o zlatém standardu, fiat měnách, inflaci, kvantitativním uvolňování, paní Šichtařové atd. Podobně je na tom většina lidí, a nelze se jim divit. Nezbývá, než pomalu a nenásilně hlásat nepříjemnou pravdu. Takovou, že kdo rezignuje na ošetření svých úspor, o ně přijde. Minimálně o jejich valnou většinu.

O VÁS SE ŘÍKÁ, ŽE JSTE MULTIPROSTOROVÝ. VAŠE KLIENTELA I TÝM JSOU ROZSETY NAPŘÍČ REPUBLIKOU. JAK TOTO ZVLÁDÁTE A KDE BERETE ENERGII?

Už jsem o sobě slyšel leccos, ale poprvé, že jsem multiprostorový. Na vysvětlenou – jenom využívám toho, že ještě nedávno jsem v rámci své firmy pravidelně objížděl, zásoboval a řídil provozovny, které byly rozesety v Kralovicích u Plzně, v Pelhřimově a Jindřichově Hradci. A v každém z těchto míst mám dosud přátele a známé. Trochu jsem v poslední době, díky všem restrikcím, zanedbával Plzeň a okolí a pár schůzek se mi tam nahromadilo, ale už se chystám. V dnešní době technických možností určitě není problém prezentovat cokoliv komukoliv. Ale osobní kontakt, zvláště u lidí známých, je nenahraditelný. A pokud to jenom trochu jde, snažím se o něj, nebo si alespoň domluvit schůzku v RC. Já to mám tak, že trvale a pořád tzv. trousím informace. Tedy každému, s kým mluvím osobně, nebo s ním telefonuji, sdělím alespoň nástin toho, čím se nyní zabývám a bavím. Někdo chce slyšet víc, někdo přejde mlčením – to už si každý musí vyhodnotit sám za sebe. Já mám čisté svědomí. A kde beru energii? V pohybu. Pohyb je život. Chodím, běhám, od mládí jezdím na kole a mám to zažité. I v této podivné době denně ujdu či uběhnu min. deset kilometrů. Krásně si vyčistím hlavu, srovnám myšlenky, žádný problém se v lese nezdá být neřešitelný. Patří to ke mně, k mému životnímu stylu. Úplně nejdůležitější ale je, že mám v ATT vysloveně štěstí na lidi. A chci využít tuto příležitost a alespoň několika z nich poděkovat. Děkuji paní Vejvarové a paní Chlandové z regionálního centra České Budějovice za skvělou spolupráci. Výslovně děkuji řediteli centra, Jirkovi Kochtovi, který je mně i celé naší skupině vždy k dispozici radou a pomocí a denně nás zásobuje informacemi ze světa financí i ATT. Musím a chci poděkovat za skvělou spolupráci svým kamarádům a obchodním partnerům, Ivě Mimrové a Daliborovi Pechovi z Pelhřimova, Honzovi Kučerovi z Benešova, a také paní Markétě Kořínkové a paní Romaně Třískové z Poděbrad a Brna, které jsem k ATT přivedl a též se staly obchodními partnery. Děkuji vám všem.

MÁTE V ATT KONKRÉTNÍ CÍL, ZA KTERÝM JDETE?

Ano, mám cíl. Tím je každý další spokojený klient. A když se vyšplhám na kariéru č.4 , která je na dosah, bude to bonus navíc. Postupovat malými krůčky, ale nepřestávat a nevzdávat se. A kam se dostanu? To se uvidí. Jedno přísloví praví: „Chceš-li bohy rozesmát, sděl jim své plány.“ A já nechci bohy rozesmát. Díky tomu, že fakt už nejsem žádný pionýr, hodlám být a pracovat především v pohodě a mít z práce dobrý pocit. Lidem kolem mě říkám, že já už nic nemusím. Ale dokud můžu, tak chci. Dalším mým cílem je také co nejvíce pomáhat svým kolegům a kolegyním ve struktuře a tuto postupně rozšiřovat. V neposlední řadě také hodlám i nadále podporovat a pomáhat plzeňskému mobilnímu hospici Domov, v čele s paní ředitelkou – andělem v sukních – paní Janou Červánkovou, se kterou spolupracuji již pět let.

EXISTUJE NĚJAKÉ PŘÍSLOVÍ, ČI CITÁT, KTERÝ JE VÁM BLÍZKÝ?

Jednoznačně ano. Vzhledem k tomu, že jsem si v osobním životě prošel peklem a během posledních pěti let přišel dílem ošklivé nemoci a dílem nehody o dvě své dcery, nabízí se jediné: „Co tě nezabije, to tě posílí.“ Moc děkuji za možnost vypsat se z toho, jak jsem potkal ATT. Mohlo to setkání přijít dříve, ale vzhledem k tomu, že navzdory všemu s pokorou věřím, že věci se dějí tak, jak mají, že nemá smysl přemýšlet o tom, co jsem měl udělat jinak včera, ale žít dneškem, si říkám, že lépe příležitost potkat později, než vůbec. Přeji vám všem hodně zdraví a úspěchů. Věřím firmě ATT a také tomu, že každý zde má možnost dosáhnout hodně vysoko, někteří až na vrchol. A děkuji i Vám, pane Mirku Zadáku, že jste tuto 90 skvělou firmu vymyslel a uvedl v život. Děkuji.

inzerce – ATT Investments